Hoe de balans werk-leven te maken (Nigel Marsh)

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

De eeuwige vraag van de work-life balans: doet u genoeg van alles? Het dilemma is eindeloos: sport je genoeg, dan slaap je te weinig, werk je hard genoeg voor je promotie, dan mis je een familie-etentje. Ondanks of dankzij trends als het nieuwe werken spelen deze vragen nog steeds. En vandaag kwam ik een interessante video tegen van iemand die veel over dit onderwerp heeft nagedacht – hij heeft er zelfs een TED talk over mogen geven: Nigel Marsh.

Nigel doet in onderstaande video vier observaties. De meest interessante vond ik dat sommige carrièrepaden niet te combineren zijn met het leven in een jonge familie. Dit is een hardere benadering dan de gemiddelde ‘we moeten het op zien te lossen’ en ‘het is mogelijk’ benadering. En daarmee heel mooi. Helemaal in het kader van Nigels conclusie.

Nigel Marsh, zie TED voor de discussie.

Nigel concludeert uiteindelijk dat we ons leven gebalanceerder kunnen maken door kleine veranderingen. We hoeven niet ons hele leven om te gooien om gebalanceerd te zijn. Sterker nog: teveel aandacht voor balans is self-defeating. Wat Nigel wil bereiken is dat ons idee van wat het betekent om een succesvol leven te leiden, moet veranderen. Zijn we echt alleen maar succesvol wanneer we 10 uur per dag, 6 dagen per week werken, zonder al teveel sociaal contact? Het idee van ‘succesvol zijn’ is iets dat we met zijn allen scheppen. Als we dat aanpassen, zal het makkelijker worden om de work-life balans te verbeteren.

0 reactie(s) op “Hoe de balans werk-leven te maken (Nigel Marsh)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.