Monsterboards vacaturespam (2)

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

In december vorig jaar maakte ik al in mijn post melding van het doorplaatsen van vacatures door Monsterboard op Funda en Marktplaats. Ik begrijp de doelstelling van Monsterboard om voor haar adverteerders een zo groot mogelijk potentieel geinteresseerd publiek te bereiken. Maar de manier waarop Monsterboard dit doet klopt niet. Alle vacature-xml wordt 1 op 1 doorgezet naar de verschillende bronnen. En sinds vandaag hoort werk.nl ook tot een van de gelukkige websites.

Van dit doorplaatsen van vacaturecontent wordt een potentiële sollicitant bij werk.nl absoluut niet blij. Vacatureteksten worden halverwege afgebroken, veel velden worden niet gevuld, contactinformatie wordt niet gegenereerd, het afzenderadres is een default en klopt dus niet. Kortom we tonen een vacature die er niet uit ziet en niet compleet is. Bekijk hier het resultaat * (*URL werkt niet meer per 13-8-2015, red.)

En wat nog het allerergste is, de sollicitatielink is niet actief. Als een potentieel talent wil  reageren, kan hij/zij  geen CV of reactie achterlaten. Dus Monsterboard, stop nu met dit initiatief. Experimenteren is prima, maar op deze manier een vacature presenteren doet volledig afbreuk aan de reputatie van de afzender van de vacature. Zorg er aub eerst voor dat de xml-koppeling werkt en dat de belangrijkste velden van een vacature (bedrijf, profiel, eisen, contact en reactie) goed getoond worden. Een tip nog, informeer voortaan je klanten dat je aan het experimenteren bent.

0 reactie(s) op “Monsterboards vacaturespam (2)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.