Nieuw HR netwerk: HR Base

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Netwerken is misschien wel de kern van alle HR functies. Het kennen van mensen, zowel intern als extern en de manier waarop met deze relaties wordt omgegaan speelt een grote rol in het werven van personeel of het oplossen van interne problemen. Zijn HRM’ers dan van nature netwerkers? Wie weet. In ieder geval vinden er binnen dit gebied veel ontwikkelingen plaats.

Brede website
Het netwerken binnen HR heeft sinds kort namelijk een nieuw medium gekregen: HRbase.nl. HRbase doet haar best om HRM’ers op alle vlakken van dienst te zijn. Zo is er een vacaturezoekfunctie, een vraagbaak en de mogelijkheid om zelf nieuws te plaatsen. Er is ook een social networking aspect, je kunt een profiel aanmaken en connecties aangaan met andere HRM’ers. Alle opties en enkele web2.0 ideeën die goed zijn uitgevoerd maken HRbase een zeer brede website.
HRbase benadrukt dat de website nog in de betafase zit. Over enkele weken zal de uiteindelijke versie live gaan.

Enige reflectie
Wel doet dit de vraag reizen van hoeveel sociale netwerken je lid wil worden of zijn. LinkedIn en Hyves zijn tot op zekere hoogte verplicht voor recruiters, al is het maar voor de vindbaarheid. Is HRbase het volgende sociale netwerk waar we alle HRM’ers terug zullen zien? De website doet in ieder geval erg haar best om HRM’ers te bieden wat zij zoeken: informatie in de vorm van vacatures, nieuws en een vraagbaak. En de mogelijkheid om vakgenoten te leren kennen. HRbase is een initiatief om in het oog te houden.

0 reactie(s) op “Nieuw HR netwerk: HR Base”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.