Reed Elsevier, online sollicitereren? alleen via Totaljobs

30/04/2007 Leestijd: 3 minuten

Na een periode van stilte vervolg ik vanaf vandaag mijn serie over de ervaringen van de ‘kritische kandidaat’ bij zijn/haar zoektocht naar de ideale online recruiment ervaring onder AEX bedrijven. En dit keer is het de beurt aan Reed Elsevier, de uitgever en eigenaar van onder meer Totaljobs. Mag ik daaruit verwachten dat Reed het wel voor elkaar zal hebben? De ervaringen tot op heden zijn niet hoopgevend. Afijn, aan de slag maar weer.

Een mager begin

De Homepage bevat een link Careers, die me naar een pagina brengt met een behoorlijke lap tekst in een klein lettertype waardoor het helemaal niet uitnodigt om te lezen. Toch vreemd dat een uitgever zo weinig aandacht besteedt aan lay-out en lettergrootte.

Op deze pagina zijn verder een aantal opties aanwezig: Job opportunities, What’s in RE for you?, Locations en HR contacts.

Als ik op Job opportunities klik kan ik vervolgens kiezen uit US Graduate Opportunities en Professionals. Eenmaal op Professionals geklikt krijg in een pagina met een aantal links te zien, want Reed Elsevier heeft blijkbaar geen geconsolideerd overzicht van vacatures van al haar dochters. Jammer voor mij als kandidaat, moet ik me een ongeluk zoeken bij de verschillende bedrijfsonderdelen. Ik kies daarom maar voor Reed Business.

Voor Reed Elsevier wordt verder aangegeven dat alle UK vacatures op Totaljobs te vinden zijn. Het is Reed Elsevier zelfs teveel moeite om de kandidaat te helpen de link naar Totaljobs van een automatisch zoekcriterium te voorzien, nu kom je gewoon op de homepage van Totaljobs.com. Hoe moeilijk is het om via deze link direct alle Reed Elsevier vacatures direct te tonen. Erg onvriendelijk en lui …

Reed Business, een volgend mager begin

Als ik dan op Reed Business ben gekomen krijg ik een pagina met een nog kleiner lettertype te zien, dit keer met een aantal kleine foto’s om het iets luchtiger te maken. Maar lay-out en lettergrootte zijn nog steeds gruwelijk. Ik ben benieuwd of iemand, afgezien van de schrijver, ooit de hele tekst heeft gelezen?

En dit keer moet ik kiezen voor een land, want ook Reed Business heeft haar vacatures niet op 1 één plaats staan. Dus maar voor Reed Business Information – Netherlands gekozen.

En hier aangekomen zie ik aan de rechterzijde een link Vacatures staan. En als ik daarop klik krijg ik een aantal functiegroepen te zien waar ik een keuze uit kan maken (Redactioneel, Sales, Overig, Marketing, Stageplaatsen). Ik heb zin in een commerciële uitdaging, dus maar eens op Sales geklikt, waarna ik een aantal functies te zien krijg. En kijk aan, precies de juiste functie: Accountmanager E-business.

Online solliciteren, niet bij Reed Business!

Maar… wat is dit nou?,  ik kan niet online solliciteren! Ik kan wel een schriftelijke sollicitatie versturen, wat een uitvinding.

Nou, dan maar op een andere manier, eens kijken of deze vacature ook op Totaljobs.nl staat. En verdraaid, dan maar via dat kanaal gesolliciteerd.

E-mail reactie, pffft

En ik krijg zelfs een reactie van Reed Elsevier, en natuurlijk blinkt deze uit in nietszeggendheid:

“Geachte heer/mevrouw,

Dank voor uw reactie en belangstelling in onze organisatie.
Wij delen u mee dat wij uw sollicitatie c.q. vraag in behandeling hebben genomen en dat u zo spoedig mogelijk nader bericht van ons zult ontvangen.
Met vriendelijke groet,”

Terwijl Totaljobs nog weet te melden dat Wilma Huit-Meijers de sollicitatie in behandeling neemt, weet Reed Elsevier niet eens dat het om een sollicitatie gaat. Schraalhans keukenmeester dus.

 

Volgende keer geen Rodamco maar Randstad; als ‘nieuwe’ AEX kandidaat

0 reactie(s) op “Reed Elsevier, online sollicitereren? alleen via Totaljobs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.