Verslag ZZP bijeenkomst: HRM’ers leren elevator pitchen

16/10/2012 Leestijd: 2 minuten

De enthousiaste reacties na onze vorige zzp bijeenkomst in juni waren voor Expand aanleiding om niet te lang te wachten met het organiseren van een opvolging. Deze heeft vorige week donderdag 11 oktober plaatsgevonden met zo’n 35 interim HR professionals. Het thema was:

Wil je leren om jezelf te verkopen als HR professional?

 

HR ZZP bijeenkomst oktober 2012 (HR ZZP bijeenkomst - elevator pitch.JPG)

 

Expand had Rob Overgaauw gevraagd om een workshop te geven over elevator pitches. Volgens Wikipedia:  “een presentatiewijze van een idee voor een product, service of project. De naam geeft de tijdsduur weer waarin een lift van de onderste naar de bovenste verdieping gaat, in ongeveer 30 seconden tot 2 minuten”.

Rob is een zeer ervaren HRM’er die behalve het zelf vervullen van interimopdrachten, ook actief is met gefilmde elevator pitches. Het was hem opgevallen dat er op de een na grootste zoekmachine, Youtube, weinig filmpjes zijn waarop HR professionals zichzelf aanprijzen.

 

HR ZZP bijeenkomst oktober 2012 2 (HR ZZP bijeenkomst - elevator pitch 2.JPG)

 

Nadat we eerst informeel kennis met elkaar hadden gemaakt, besprak Rob de huidige trends in interimland, de kansen en bedreigingen, de visie vanuit de overheid, de effecten van de gedigitaliseerde wereld en de veranderende rol van bemiddelingsbureau’s. Dit leverde veel reacties op vanuit de groep en resulteerde in een waardevolle discussie. Vervolgens gaf hij een aantal stellingen waarbij de discussie werd voortgezet.

 

HR ZZP bijeenkomst oktober 2012 3 (HR ZZP bijeenkomst - elevator pitch 3.JPG)

Concluderend stelde Rob dat succes te sturen is. Denk daarbij aan de drie S-factoren (state, story en strategy) en neem daarbij de diverse rollen die je als zzp’er hebt (entrepreneur, artist en manager). Deze twee samen constitueren jouw onderscheidende kracht als zzp’er. Rob is vervolgens uitgebreid ingegaan op de kracht van een elevator pitch.

Afsluitend hebben we met zijn allen gezellig geborreld en genetwerkt.

Onder de deelnemers werden drie gratis workshops verloot, waar zij ieder een pitch filmpje over hun business aan over houden. De winnaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld!

0 reactie(s) op “Verslag ZZP bijeenkomst: HRM’ers leren elevator pitchen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.