Via welke vacaturesites zoeken mensen actief naar een baan?

05/09/2007 Leestijd: 1 minuten

Als recruiter ben je natuurlijk altijd geïnteresseerd in welke vacaturesites het meest worden gebruikt door actief werkzoekenden. Deze interesse is alleen maar toegenomen als gevolg van de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Het vinden van juist personeel blijft een lastige aangelegenheid.

Volgens het recente Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO)* van de Intelligence Group ziet de huidige top 10 van meest gebruikte vacaturesites er als volgt uit:

  1. Monsterboard.nl
  2. Werk.nl
  3. Nationalevacaturebank.nl
  4. Jobtrack.nl
  5. Intermediair.nl
  6. Vacaturekrant.nl
  7. Google.nl
  8. Stepstone.nl
  9. Randstad.nl
  10. Werkenbijdeoverheid.nl

De volledige top 50 kunt u hier bekijken*

De resultaten zijn gebaseerd op de vraag: “Welke internetsite(s) zou u gebruiken/ gebruikt u om een baan te zoeken?”. Het onderzoek is gehouden onder 8750 personen in het eerste half jaar van 2007.

Het onderzoek geeft een goede indicatie van de belangrijkste vacaturesites weer. Duidelijk is dat Monsterboard veruit de meest populaire vacaturesite blijft.

Ik ben trouwens wel benieuwd naar de effectiviteit van de diverse sites. Je ziet de vacaturesites steeds voller worden gepropt met vacatures, waardoor het voor de werkzoekende steeds lastiger wordt de juiste, passende functie eruit te filteren. Maar dit is weer een ander verhaal en heeft meer met de kwaliteit van de vacaturesites te maken en de geboden zoekmogelijkheden.

Dit gastblog is geschreven door Thomas Schalken
* Link werkt niet meer per 8-7-2015, red.

0 reactie(s) op “Via welke vacaturesites zoeken mensen actief naar een baan?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *