Werkgever? Neem een tennisser aan!

18/11/2014 Leestijd: 1 minuten

In dit artikel worden 5 redenen gegeven waarom tennissers van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een organisatie.

Een tennisser;
– Lost problemen op
– Is flexibel
– Werkt hard
– Is gecommitteerd
– Is gepassioneerd

Als tennisser ben je, vaak alleen, in situaties te vinden waarin je snelle beslissingen moet maken. Je past je strategie aan op de tegenstander, en evalueert steeds je keuzes. Daarnaast sta je, in wedstrijdverband, bijna constant onder druk deze beslissingen te maken.

Iedere tegenstander is anders, waardoor je zeer flexibel moet zijn en je manier van spelen steeds aan moet passen. Ook krijg je te maken met spelers die van strategie veranderen midden in het spel. Iets waar je direct op in moet spelen om te kunnen winnen. In snelle en flexibele organisaties, waar we allemaal naartoe gaan, zijn deze kwaliteiten onmisbaar. En laten we eerlijk zijn, wie wil deze persoon nou niet in zijn of haar organisatie?

Zelf ben ik redelijk fanatiek tennisser. Veel van deze situaties herken ik dus uit mijn tennisachtergrond. Ik denk dat dit artikel vast op meer sporten van toepassing is. Wel zit er een kern van waarheid in. In een sollicitatiegesprek vragen naar iemands hobby of passie is dus zo gek nog niet! Welk ander type sporter zou jij in je organisatie willen?

0 reactie(s) op “Werkgever? Neem een tennisser aan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.