De Rockstars Methode: Wat er gebeurt als je je mensen radicaal op #1 zet

05/10/2023 Leestijd: 448 minuten

Behandel je mensen als rockstars en laat je verrassen door het resultaat!
Elke onderneming kan de Rockstars Methode toepassen en zo een magneet worden voor talent en sterke resultaten boeken. Als je tenminste bereid bent werknemerstevredenheid centraal te stellen, tot in de haarvaten van de organisatie.

In het boek de Rockstars Methode ontrafelen Raymond de Looze (Double-OO) samen met Laurens Simonse (Founder & Chief van Team Rockstars IT) de fundamentele bouwstenen van de Rockstars Methode. Ze beschrijven met concrete voorbeelden wat werkt maar ook welke uitdagingen je tegenkomt als je je mensen radicaal op #1 zet. Hoe kom je erachter wat mensen echt willen? Hoe zorg je ervoor dat ze alle kernwaarden delen? En hoe kun je een datingservice en handbeschilderde leren jacks vertalen naar jouw organisatie?

Dilemma’s en succesverhalen
In het boek staan voorbeelden van keuzes die Team Rockstars IT gemaakt heeft en de overwegingen die eraan voorafgingen. Verhalen van binnenuit over beslissende momenten in de ontwikkeling van de organisatie. Van dingen die misgegaan zijn of probeersels die anders uitpakten dan gehoopt. Maar ook succesverhalen, grappige anekdotes en soms ronduit kwetsbare beschrijvingen van de overwegingen bij dilemma’s.

Naast de verhalen van binnenuit vind je ook steeds een beschouwing van wat we zien in de organisatie, wat dat betekent of wat daarin opvalt en waar jij morgen in jouw eigen organisatie mee kunt beginnen. Als je daarvoor kiest.

Doel is niet om Team Rockstars IT op een podium te zetten, maar om te ontrafelen wat deze organisatie nou zo succesvol maakt. Wat daarin de onderliggende drijvers en bouwstenen zijn en wat jij daaraan hebt.

Het is geen trucje
Met als enig doel om te ontrafelen waar het ’m nou precies in zit. Want het is geen trucje. De uitdaging ligt in het zichtbaar maken van het dieperliggende weefsel. Want alleen dan is het ook toegankelijk en bruikbaar voor anderen. En dat is ons doel.

Zo is de Rockstars Methode gecreëerd. Geen stappenplan, maar wel een fundament, drie vertrekpunten en twaalf bouwstenen zonder welke je geen Rockstars-organisatie kunt zijn.

De bouwstenen helpen je om jouw specifieke uitdagingen te lijf te gaan. Niet als enig juist antwoord, maar als legostenen die voor je op tafel liggen om eens lekker mee te spelen. Je kunt ze pakken, gebruiken en combineren zoals je wilt. Geen universeel stappenplan, wel concrete handvatten.

Maak kans op een boek!
Meer lezen? Bestel het boek dan hier.

Meer weten over de Rockstars Methode? Stuur een bericht naar Mariken Kooi – mariken@double-oo.com

0 reactie(s) op “De Rockstars Methode: Wat er gebeurt als je je mensen radicaal op #1 zet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.