Innovatieve werkplek: The Hub

01/05/2008 Leestijd: 2 minuten

Een werkplek met 170 ondernemers, van beginnend tot ervaren. Kunt u zich een meer inspirerende werkplek voorstellen? Ongetwijfeld krijgt u zelf ook ideeën als u praat met iemand die een goed idee heeft. The Hub maakt dit mogelijk. The Hub is een pand in Rotterdam waar ondernemers werkruimte kunnen huren. Het enige dat ze gemeen hebben is dat ze streven naar maatschappelijke verandering en dat ze ‘sociaal innovatief’ zijn.

Voorbeelden van Hub-gebruik

In De Pers van maandag vond ik een artikel over The Hub. In het artikel worden enkele voorbeelden gegeven van ondernemers die in The Hub werken. Zo worden Ronald Ligtenberg en Maarten Molenaar genoemd, die dansavonden voor doven organiseren. Hiervoor maken zij gebruik van panelen die trillen en een aromajockey. Een ander voorbeeld is Terry Ezra die werkt aan een uitwisselingsprogramma tussen Nederlandse en Engelse toneelschrijvers. Krijgt u ook het idee dat je in The Hub alles tegen kunt komen?

De kracht ligt in het netwerken

De kracht van The Hub ligt volgens De Pers in het netwerken. De ondernemers geven elkaar feedback, vanuit ervaring en helpen elkaar met ideeën. En ze maken gebruik van elkaars netwerk. Via The Hub leren ze elkaar kennen en stellen ze de andere ondernemers voor aan contacten binnen hun netwerk.

Persoonlijke mening

Twee dingen die mij persoonlijk erg aanspreken: ten eerste een citaat van Moraan Gilad, initiatiefneemster van The Hub: “Ondernemen, geld verdienen en een betere wereld gaan hand in hand”. En ten tweede de ontzettend inspirerende sfeer die in The Hub moet hangen. Zoveel mensen met zoveel ideeën, dat kan alleen maar positief werken. Om nog niet te spreken van de contacten die je er aan overhoudt.

In het artikel wordt gesproken over een eventuele vestiging in Amsterdam of Utrecht. In het geval van Utrecht weet ik zeker dat ik daar eens op bezoek zal gaan. Rotterdam zal er een dezer dagen ook zeker van komen.

0 reactie(s) op “Innovatieve werkplek: The Hub”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.