Wat is er mis met HR opleidingen?

05/12/2012 Leestijd: 1 minuten

Als HRM’er heeft u vast wel eens een HR vacature gezien waarin iemand u specifiek vroeg naar iemand die bedrijfskunde heeft gestudeerd. Heeft u toen ook wel eens gedacht: waar is dan een HR opleiding voor? Je zou denken dat, if anything, een HR opleiding je opleidt voor HR werk. Toch lijkt het vaker te gebeuren, soms zelfs met financiële of juridische opleidingen die men prefereerd. Wat is er mis met HR opleidingen?

HR moet aan tafel komen

Recent vroeg ik in een van de HR community interviews aan een HR directeur: wat moet HR doen om aan tafel te komen? Zijn antwoord was heel direct: ‘Dat vind ik zo’n onzin discussie’. Nadere uitleg kwam: ‘Als je aan tafel wil komen, dan moet je toegevoegde waarde leveren’. Hiermee wordt impliciet gezegd dat HR als afdeling die toegevoegde waarde niet genoeg levert, of niet goed genoeg laat zien welke toegevoegde waarde ze levert. Zou dit samen kunnen hangen met het feit dat er niet-HRM’ers worden gezocht voor HR functies?

Nu kan ik hier wellicht eindeloos over speculeren, maar ik ben eigenlijk benieuwd naar uw mening. Is het gewoon af en toe beter om een niet-HRM’er op een HR functie te zetten, of is er een goede reden dat het bedrijfsleven meer naar bedrijfskundigen en financials hangt?

0 reactie(s) op “Wat is er mis met HR opleidingen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.