2011: méér augmented reality

15/12/2011 Leestijd: 2 minuten

December is de maand van de voorspellingen. En dit jaar zijn er zeer veel wijze mensen geweest die hun licht hebben doen schijnen op 2011. Cor maakte op personeelslog al een mooi overzicht. Maar in plaats van te kijken naar wat we denken dat er gaat gebeuren, is het ook leuk om te kijken naar wat we hopen dat er gaat gebeuren. Zelf hoop ik echt op een flinke ontwikkeling van augmented reality en de toepasbaarheid van AR voor recruitment. Begin dit jaar schreef ik al over Layar en ik denk nog steeds dat dit concept volop mogelijkheden biedt voor recruitment.

Augmented reality en recruitment in een notendop

AR is het toevoegen van iets digitaals aan het echte leven. Companyspot Layar is een mooi voorbeeld: door je telefoon te richten op een gebouw, kun je zien welke (bij Layar geregistreerde) organisaties zich in het gebouw bevinden en, bijvoorbeeld, of zij nog vacatures hebben. Cool, toch? Dus je loopt langs het WTC in Rotterdam, denkt wederom: ‘daar zou ik graag willen werken’, richt je telefoon en boem: je bent op de hoogte. Toegegeven, dit is niet de meest praktische manier van je vacature onder de aandacht brengen, in de zin dat de vindbaarheid weer afhankelijk wordt van fysieke locaties. Maar, daar staat tegenover dat het een zeer onderscheidende manier is om je vacature te presenteren en dat (zo schat ik in) de slagingskans groot is. Iemand die vaak bij je in de buurt is zal sneller solliciteren dan iemand die (niet per se) vaak op locatie is.

Augmented reality is cool

AR is een van die dingen die het recruitment vak cool maken. Het lijkt me geweldig om een keer met een opdrachtgever om tafel te gaan en het te hebben over hoe we eea in kunnen zetten om een of enkele vacatures in te vullen, of om na te denken over welke rol de fysieke branding van de organisatie speelt in de algemene branding en wat we daarbij kunnen doen met AR. De vraag is echter: hoe ver ontwikkelt AR zich in 2011? is mijn aanname dat AR en recruitment veel voor elkaar kunnen betekenen terecht? En wat voor innovaties zijn er nog meer denkbaar?

Ik ben erg benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen!

0 reactie(s) op “2011: méér augmented reality”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.