Succesvol binnenhalen van toptalent

08/01/2019 Leestijd: 2 minuten

Mensen maken het verschil. Bart Dietz en Rainier Beelen helpen met dit boek hiring managers (en anderen die kandidaten interviewen) om toptalent aan boord te krijgen. De mogelijkheid om toptalent binnen te halen is één van de belangrijkste managementcompetenties aan het worden.

Het boek is gebaseerd op eigen onderzoek en praktijkervaringen van de auteurs (beiden partner van Career Openers). Tijdens het schrijven van het boek hebben zij zich laten inspireren door wetenschappelijke literatuur.

‘’Mensen maken het verschil: dit boek biedt nieuwe inzichten in de manier waarop je toptalent aan je organisatie bindt.’’ – Sander van der Laan, CEO Action

A-, B- en C-spelers

Medewerkers  kun je volgens de schrijvers segmenteren in drie categorieën: A-spelers, B-spelers en C-spelers (Huselid, Beatty & Becker, 2005). C-spelers zijn onmisbaar voor een organisatie. Toch zijn het A-spelers en B-spelers die meer innovatieve waarde toevoegen.

A-spelers presteren langdurig op disproportioneel hoog niveau en zijn in hoge mate zichtbaar, zowel binnen als buiten de organisatie. Ook hebben zij een hoge mate van sociaal kapitaal. B-spelers scoren op één of meer van deze variabelen lager. A-spelers willen ook A-posities, waardoor zij impact hebben op de strategie van de organisatie en waar performance afhankelijk is van wie de rol vervult.

Werven van verschillende spelers

Het werven van A-spelers vraagt om een ander interview dan het werven van B-spelers. Het interview is voor het binnenhalen van de A-speler de belangrijkste tool. A-spelers zijn bijvoorbeeld vooral geïnteresseerd in een heel uitdagende en verantwoordelijke rol samen met ergens aan bouwen, meer dan in een al uitgerolde functie bij een bedrijf dat weliswaar goed bekend staat.

De spelregels voor het aantrekken van toptalent

Hoofdstuk 1 gaat in op de verschillen tussen toptalent en ‘gewoon talent’. In de daarop volgende hoofdstukken leggen de auteurs de spelregels uit voor het aantrekken van toptalent. In de interviews met toptalenten kunnen managers bijvoorbeeld zorgen voor een gelijkwaardig gesprek en samen sparren over oplossingen voor de uitdagingen van de organisatie. A-spelers knappen erop af als de baan aan hen verkocht wordt. Wanneer je als interviewer teveel bezig bent met verkoop oriëntatie sta je te veel in de recruitmentmodus en ben je als interviewer niet meer in staat om een evaluatie te maken van het talent wat voor je zit.

Wanneer moet je Succesvol binnenhalen van toptalent lezen?

Dit boek is voor managers, HR professionals en ieder ander die kandidaten interviewt en meer wil weten over het binnenhalen van de juiste talenten. De inhoud is direct toepasbaar en bevat voldoende inspiratie en nieuwe inzichten, met als waardevolle aanvulling quotes van toptalenten en reeds bekwame managers.

Je kunt het boek bestellen via managementboek.nl

0 reactie(s) op “Succesvol binnenhalen van toptalent”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.