Zo groei je naar je ware potentieel

04/07/2014 Leestijd: 1 minuten

Je persoonlijke groei is waardevoller dan succes. Waarom? Succes is per definitie tijdelijk. Het kan zomaar verdwijnen. Wat telt is de persoon wie je op weg naar je succes bent geworden.

Een schoolse opleiding biedt je een bestaan. Zelfstudie biedt je een fortuin. De grote schrijver Thoreau zei ooit “de massa leeft een leven in stille wanhoop en ze gaat naar haar graf zonder ooit te hebben gezongen”. Als je in het leven wilt slagen, dan is een schoolse opleiding niet voldoende. Zelfstudie is de sleutel.  Het betreft alles wat je onderweg leert, waardoor je constant verbetert en groeit.

Leren is het begin van rijkdom. Het is het begin van spiritualiteit. Het groeiproces begint met zoeken en leren. Het lezen van boeken, observeren van succesvolle mensen en je eigen ervaringen onder de loep te nemen en eruit leren, zijn de basis ingrediënten om je persoonlijke groei te stimuleren.
Vooral jonge mensen lezen steeds minder boeken. Het is makkelijker informatie op internet op te zoeken en bovendien zijn boeken niet goedkoop. Maar het gaat niet om hoeveel een boek kost. Het gaat er om wat het jou zal kosten als je het niet leest.

Het najagen van kennis en ideeën zorgt dat je nieuwe ideeën krijgt en ze kunt toepassen. Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen, verrijken en investeren in je eigen succes. Leer van jezelf,want je krijgt in je leven te maken met overwinningen en mislukkingen.

Ooit heb ik dit principe gehoord: “Inkomen overtreft zelden persoonlijke ontwikkeling”. Als je een miljoen euro wilt verdienen dan zul je eerst moeten uitgroeien tot iemand die dat miljoen waard is. Laat het leven niet voorbij gaan. Neem de moeite om te onderzoeken wie je bent, wat je wilt bereiken en wat je dromen zijn. Zet vervolgens stappen!

0 reactie(s) op “Zo groei je naar je ware potentieel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.