Top 5 best gelezen HR artikelen mei 2018

01/06/2018 Leestijd: 3 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. Iedere maand kijken we daarom naar welke pagina’s het best gelezen worden. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van mei 2018:

  1. De Mythen van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is ‘HOT’ en wordt steeds hotter! Adviesbureaus, zzp-ers, coaches, arbodiensten, verzekeraars, opleiders ze struikelen bijna over elkaar op weg naar de klant, de werkgever, werknemer, wie maar opdrachtgever wil zijn.

Lees verder in De Mythen van Duurzame Inzetbaarheid

  1. Veranderen is afscheid nemen

“(…) Zijn coachvraag ging over hoe hij meer in contact kon komen met zijn medewerkers. Hij deed zijn best, ging regelmatig bij zijn medewerkers langs, praatte met ze en maakte grapjes maar toch miste er contact.
Zijn beeld van een leider was: een krachtig persoon. En hij bedoelde dat een krachtig persoon zijn kwetsbaarheid niet laat zien. ”

Lees verder in Veranderen is afscheid nemen

  1. De kracht van het compliment

“In maart was het o.a. Nationale Complimentendag. In 2003 begonnen we in Nederland deze dag te vieren, gevolgd door Noorwegen en België. Dat er nu ook een World Compliment Day is geeft aan dat positiviteit meer aandacht vraagt. Leuk! Maar wanneer is nu iets een compliment en waarom zijn ze belangrijk voor ons werkgeluk?”

Lees verder in De kracht van het compliment

  1. Dieptepsychologie: psychologische inflatie

“Voor HR-mensen is het een regelmatig terugkerende klus: de zogenaamde ‘benchmarking’ – kijken of de salarissen binnen het bedrijf nog marktconform zijn. Bij de ING hebben ze onlangs ook eens gekeken of het salaris van hun topmanager, Ralph Hamers, nog marktconform was. De conclusie was dat hij er nog anderhalf miljoen bij moest hebben. ”

Lees verder in Dieptepsychologie: psychologische inflatie

  1. Wat schuilt er achter zakelijke kledingvoorschriften?

“Wie denkt aan bankiers of advocaten, ziet meteen een man of vrouw in pak voor zich. Sommige beroepen worden nu eenmaal geassocieerd met formele, zakelijke kleding. Veel bedrijven hadden lange tijd strikte kledingvoorschriften. De kleding van medewerkers werd daarbij vaak gezien als een belangrijk verlengstuk van de bedrijfsidentiteit.”

Lees verder in Wat schuilt er achter zakelijke kledingvoorschriften?

Ook in komende maand volgt weer een overzicht van de 5 best gelezen HR blogs. Wij houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen mei 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.